Baile Govora - oaza de liniste si sanatate
Localitatea Nadarzyn din Polonia, infratita cu Baile Govora
Primaria orasului Baile Govora
Toate drepturile rezervate - Primaria Orasului Baile Govora, 2017 - primaria@primaria-baile-govora.ro
Site-ul este optimizat pentru Internet Explorer vers. 8 sau mai mare, Mozilla Firefox, Google Chrome si Adobe Reader 9.x sau mai mare
Suntem oficial pe Facebook!
Hotararea Consiliului Local al Orasului Baile Govora nr. 74 din 27.11.2014 privind stabilirea si aprobarea nivelului impozitelor, taxelor si a altor sume cuvenite bugetului local pentru anul 2015. Detalii ...
COLINDATORI DIN BUCOVINA LA BAILE GOVORA
Zilele trecute am fost onorati de prezenta Ansamblului folcloric "Floare de colt" din Campulung Moldovenesc, prezent la Baile Govora pentru a patra oara, care ne-a oferit un concert de colinde, datini si obiceiuri de iarna din Bucovina. Grupul de colindatorii, condus de dl. prof. Liviu Bosneag, a poposit mai intai la Liceul Tehnologic iar apoi la Primaria Orasului Baile Govora. Am fost incantati de vocea superba a Anei Maria Ursz care a interpretat cantece din repertoriul Sofiei Vicoveanca dar si de pe propriul album "Hora Pojorenilor".
Astfel, cu mic cu mare, am patruns in spiritul Craciunului care este o perioada a anului in care ar trebui sa domine linistea sufleteasca, dragostea si bunavointa. Sa aveti parte de sarbatori frumoase si linistite!
STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALA BAILE GOVORA 2014-2020
Strategia de dezvoltare este un instrument de planificare pe termen scurt, mediu si lung presupunand o viziune de dezvoltare realista si realizabila prin atingerea obiectivelor si masurilor stabilite in urma analizei situatiei existente.
Strategia implica principiile dezvoltarii durabile a comunitatii si regiunii finalizand cerintele actuale si oferind generatiilor viitoare posibilitatea realizarii propriilor obiective de dezvoltare.
Strategia de dezvoltare a orasului Baile Govora este un document de planificare strategica pentru perioada 2014-2020, conceput in corelatie cu principiile dezvoltarii durabile si reprezintã documentul fundamental al planului de dezvoltare a orasului Baile Govora cu rol in orientarea dezvoltarii economico-sociale si in accesarea fondurilor struturale si de coeziune ale Uniunii Europene.
Prin obiectivele propuse, strategia respecta directiile de dezvoltare ale orasului Baile Govora si se incadreaza in documentele programatice nationale.
Documentul de fata este supus dezbaterii publice. Prin urmare, va rugam sa ne transmiteti sugestiile si propunerile dumneavoastra pertinente cu privire la forma si continutul strategiei in vederea completarii/modificarii documentului, asigurandu-va ca acestea vor fi tratate cu mare seriozitate. Pentru sugestii si propuneri puteti folosi formularul de contact de aici sau adresa de e-mail primaria@primaria-baile-govora.ro Documentul poate fi consultat aici. Toate drepturile asupra reproducerii sau difuzarii apartin Primariei Orasului Baile Govora, <C> 2015.
Va multumim pentru colaborare!

Strategia de Dezvoltare Locala a Orasului Baile Govora 2014-2020
Lista investitiilor aprobate in sedinta de buget a Consiliului Local Baile Govora care vor fi finantate in anul 2015 prin HGR nr. 14/2015 si partial din bugetul local. Detalii ...
Cel mai mare eveniment din industria turismului, ajuns la cea de-a 33-a editie - Targul de Turism al Romaniei - s-a desfasurat in perioada 12-15.03.2015 la Romexpo. Pe perioada celor patru zile de expozitie, vizitatorii au putut alege dintr-o gama variata de oferte destinate sezonului estival, atat in Romania, cat si in strainatate, ce au vizat turismul cultural, rural si de business, turismul de tratament balnear, destinatii exotice, croaziere, turismul de aventura sau pelerinaje culturale, turismul monahal etc. Organizatorii au derulat, si in acest an, special pentru publicul interesat, un bogat program de evenimente conexe – conferinte, seminarii, programe artistice, lansari de carte, prezentari de documentare precum si expozitii de fotografie, la care participantii au putut castiga sejururi all-inclusive in tara si strainatate, cadouri constand in reviste de specialitate sau articole de calatorie.
Statiunea Baile Govora a avut o tripla reprezentativitate la acest eveniment: un stand de promovare al Primariei Orasului Baile Govora in cadrul proiectului "Dezvoltarea si consolidarea turismului din orasul Baile Govora, prin promovarea potentialului turistic local", finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5, Domeniul Major de Interventie 5.3.; un al doilea stand de promovare, de asemenea al Primariei Orasului Baile Govora, amenajat in cadrul standului central al Asociatiei Nationale a Statiunilor Balneare si Balneoturistice din Romania si un stand al Baile Govora SA, amenajat in cadrul Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania.
Putem concluziona ca prin varietatea materialelor si obiectelor de promovare distribuite in cadrul celor doua standuri ale Primariei Orasului Baile Govora statiunea balneara Baile Govora a beneficiat de o atentie sporita atat din partea turistilor, elevilor si studentilor dar mai ales din partea marilor agentii de turism din tara si strainatate.
Baile Govora a reprezentat un interes deosebit si pentru mass-media prezenta la eveniment: TVR, Antena 1, Realitatea TV, Travel Mix TV, Money Channel si posturile de radio Romania Actualitati si Radio Romania International, acestea fiind prezente in standul nostru pentru filmari si interviuri.
Interesul mare manifestat de potentialii clienti ai statiunii balneare Baile Govora poate fi cuantificat si prin faptul ca cele cateva sute de exemplare din materialele de promovare au fost complet epuizate in primele ore ale ultimei zile de targ, in conditiile in care acestea au fost distribuite controlat reprezentantilor diferitelor agentii, companii, institutii si turistilor care si-au manifestat interesul pentru factorii naturali de cura din Baile Govora sau elevilor si studentilor care au avut ca teme de proiecte statiunea noastra. In cadrul standului a fost proiectat filmul "Baile Govora - oaza ta de liniste si sanatate!" - primul film de promovare subtitrat in limbile engleza, franceza si germana in care au fost prezentate numeroase cadre aeriene.
Referitor la segmentul business-to-business, targul a reprezentat, pentru majoritatea expozantilor o importanta platforma de reinnoire a relatiilor existente, de fidelizare a partenerilor traditionali, dar si de stabilire de noi contacte si contracte. In acest sens, Targul de Turism al Romaniei isi propune sa contribuie la consolidarea industriei turismului din Romania, atat prin promovarea zonelor de atractie turistica si a serviciilor din tara noastra, cat si prin organizarea de seminarii menite sa aduca in atentia autoritatilor dificultatile din acest domeniu.
Vineri, 13.03.2015, am fost deosebit de onorati sa participam la un eveniment de exceptie pentru industria turismului romanesc, in cadrul unui dineu organizat la Phoenicia Grand Hotel, alaturi de elita turismului din Romania dar si de oaspeti de seama de peste hotare din Republica Moldova si Ungaria.
Targul de Turism al Romaniei a constituit, de asemenea, un schimb de experienta util intre beneficiarii de proiecte Regio prezenti intr-un numar considerabil la aceasta editie.
BAILE GOVORA IN ELITA INDUSTRIEI HOTELIERE

Statiunea Baile Govora a fost prezenta la evenimentul anului in industria hoteliera a turismului si ospitalitatii: evenimentul TopHotel Tourism & Leisure Investment Conference, aflat la cea de a-8-a editie, a avut loc in data de 6-7 mai 2015 in cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Evenimentul a oferit o perspectiva actuala si detaliata asupra celor mai importante schimbari din industria hoteliera, a turismului si a ospitalitatii.
Prima zi a evenimentului a gazduit o conferinta de o zi, in care panelul de vorbitori invitati, specializati in cele mai diverse arii de expertiza din industria hoteliera si a ospitalitatii, au oferit participantilor o imagine la zi asupra integrarii tacticilor de investitii si convertirea acestora in indici de profitabillitate.
A doua zi a evenimentului a fost dedicata seminariilor si studiilor practice oferite de specialisti ai companiilor de top din industrie.
In acest an, in cadrul TopHotel Tourism & Leisure Investment Conference a avut loc a cincea editie a galei de premiere TopHotel Awards, un eveniment in care au fosti premiate cele mai eficiente si inovatoare proiecte si concepte din industria ospitalitatii si a turismului din Romania.
In cadrul panel-ului principal dl. Mihai Mateescu, primarul orasului Baile Govora a sustinut prezentarea "Dezvoltarea turismului din statiunea balneo-climaterica Baile Govora prin promovarea potentialului turistic". De asemenea, dl. Mihai Mateescu a fost invitatul special al panelului INVESTITII - PERSPECTIVE DE INVESTITII IN SECTORUL HOTELIER. Baile Govora a fost singura statiune balneara din Romania la acest eveniment reprezentata prin dl. Mihai Mateescu, primarul orasului.

Detalii la http://www.2015.hotelconference.ro/conferinta.php
Filmul prezentarii poate fi urmarit aici ...
ANUNT VANZARE IMOBIL "VILA NUSA" (FOSTA VILA DE PROTOCOL A LUI NICOLAE CEAUSESCU
De vanzare imobilul VILA "NUSA" din statiunea Baile Govora (constructie + 1200 m.p. teren cu piscina in curte). Este cunoscuta ca  fiind "fosta vila de protocol a lui Nicolae Ceausescu". Spatii deosebit de generoase.
Principalele caracteristici precizate de expert tehnic judiciar:
-regim inaltime: P + 2E (si subsol tehnic partial);
-fundatii si elevatii: din beton, prevazute cu centuri din beton armat la partea superioara a elevatiilor;
-pereti din beton armat monolit la subsol;
-cadru interior din beton armat pe toata inaltimea cladirii;
-pereti din zidarie de caramida la parter, etaj I si etaj II, prevazuti cu centuri de beton armat la fiecare nivel;
-plansee din beton armat monolit cu tavane false pe rabit la fiecare nivel;
-acoperis tip terasa circulabila (termo si hidroizolata);
-compartimentari interioare din zidarie din caramida;
-scara intre nivele: din beton armat (cadru) in stanga intrarii de la parterul vilei;
-tamplarie: dubla, din lemn de stejar lacuit. Obloane din lemn de pin, cos cutie rulare din lemn de stejar;
-pardoseli reci: marmura alba, mosaic marmura si gresie;
-pardoseli calde: parchet din stejar
FINISAJE
-peretii:   - la exterior: spartura marmura; placi ceramica; mosaic buciardat
               - la interior:  mosaic buciardat; tapet, lambriuri lemn stejar;
-faianta; vopsitorii ulei la anexa bucatarie; nise radiatoare, case din lemn stejar; 
-balcoane: pardoseli mosaic marmura; mozaic buciardat la parapet; balustrazi stejar;
-casa scarii: pardoseli din marmura alba; placaj pereti cu spartura din lemn de stejar
-instalatii:  - electrice: iluminat fluorescent 90%; iluminat incandescent 10%;
                  - sanitare: la fiecare nivel pentru fiecare garsoniera si apartament cu obiecte sanitarte de calitate superioara;
                  - incalzire centrala proprie pe gaz metan; telefonie; antena T.V.
-grad de confort -categorie lux; - stare tehnica actuala: BUNA
DIMENSIUNI:
-subsol tehnic: Sc = 32,75 m.p.
-parter :          Sc = 219,15 m.p.
                           -din care:  -terase si balcoane    Sc = 29,20 m.p.
                                           -spatiu C.T.              Sc = 14,85  cu h = 3,00 m
-etaj I             Sc = 231,90 m.p.  cu h = 3,6 m
                            -din care balcoane Sc = 26,80 m.p.
-etaj II            Sc =231,90 m.p. cu h = 3,63 m
                             -din care balcoane Sc = 26,80 m
                     Total cf. calcul 740,30 m.p. OFICIAL: 20 locuri
- camere duble 6; apartamente 2.
- locuri de cazare, considerate = 20. Real asigura intre 25-32.
Spatiu perfect organizarii intrunirilor aniversare deosebite. Asigura satisfacerea celor mai exigente pretentii, de siguranta si comfort. In ultimi ani, a fost folosita ca locatie de protocol de catre o firma privata.

Pentru relatii suplimentare: telefon 0722 368 836 - doamna Simionescu.
INVESTITORI DIN CHINA LA BAILE GOVORA
Vineri, 24 iulie 2015, la sediul Primariei Orasului Baile Govora a avut loc o intalnire de afaceri cu prilejul vizitei oficiale a unor investitori din China. Delegatia chineza a fost condusa de domnul Henry Liu - Presedinte si Director executiv al North America Securities Corporation. Oaspetii s-au aratat interesati, in principal, de cumpararea sau concesionarea de teren in vederea construirii unui asezamant medical. La discutii a participat si vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, domnul Mihai Andritoiu. Potentialilor investitori le-au fost prezentate si alte oportunitati de afaceri in Baile Govora, acestia manifestand un real interes pentru o colaborare viitoare cu Primaria Orasului Baile Govora. La finalul discutiilor, oaspetii au fost insotiti intr-o scurta vizita in teren pentru a-si forma o imagine de ansamblu asupra unor posibile locatii pentru investitii.
Din partea Primariei Orasului Baile Govora, la discutii au luat parte: dl. Mihai Mateescu - primarul orasului Baile Govora; dl. Cosmin Terpu - arhitectul sef al orasului Baile Govora si dl. Mihai Mecu - consilier IT, proiecte si programe in cadrul Primariei Orasului Baile Govora.
O a doua runda de discutii a fost programata pentru data de 27 iulie 2015.
SEARA CULTURALA COREEANA LA BAILE GOVORA
ROMANIA FESTIVAL KOREA 2015.
Duminica, 26.07.2015, incepand cu ora 18:00, in amfiteatrul din parcul balnear din Baile Govora au rasunat acorduri de muzica coreeana in cadrul unui spectacol de exceptie de sunet si culoare oferit de Cheorwon Boys & Girls Choir (Corul de baieti si fete din Cheorwon - Coreea). Manifestarea se inscrie in cadrul Festivalului Romania-Korea 2015 iar Baile Govora a fost aleasa ca locatie datorita organizatorului - Agentia "Art-Sigma & Carabus", prin amabilitatea domnului Gheorghe Patrascu, cu sprijinul Primariei Orasului Baile Govora.
Temperatura ridicata de afara nu a impiedicat pe cei aproape 400 de spectatori sa infrunte canicula si sa se bucure de un spectacol extraordinar, organizat exceptional pana la cele mai mici detalii. A fost o seara culturala frumoasa oferita de corul de copii precum si de formatia de instrumentisti Nolsae. Programul artistic s-a derulat pe parcursul a doua ore si a constat in cinci acte in care prin cantec, instrumente, miscare scenica, costume si culoare au fost exprimate: elemente abstracte intr-o atmosfera misterioasa; bucuria si emotia naturala pentru ca in final toti cei prezenti sa traiasca, alaturi de spriritul coreean, stari de iubire, tristete, bucurie, toate reunite sub "Ah Rhee Rang Journey" - cea mai populara forma de cantece traditionale coreene.
In deschiderea spectacolului, participantii au avut bucuria de a urmari un numar de belly-dance in interpretarea Cristinei Girloiu - semifinalista in concursul "Romanii au talent".
Din partea Ambasadei Republicii Coreea in Romania a participat E.S. Dl. Park Hyo-Sung - Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar, caruia, dl. Mihai Mateescu - primarul orasului Baile Govora i-a oferit o diploma de excelenta pentru promovarea imaginii orasului Baile Govora si pentru contributia adusa la dezvoltarea unor relatii si schimburi institutionale intre Romania si Republica Coreea.
Felicitari organizatorilor, felicitari minunatilor copii din Coreea si, nu in ultimul rand felicitari doamnei Haewon Jang - dirijor al corului de copii; doamnei Youngeun Kim - pianist; doamnei Joohyun Lee - directoarea formatiei Nolsae si doamnei Yongnan Park - compozitor.

Program Florile Govorei 15.08.2015
Program Florile Govorei 16.08.2015
In perioada 15-16 august 2015, in statiunea Baile Govora va avea loc cea de-a 46-a editie a complexului de manifestari cultural-artistice si sportive "Florile Govorei".
Invitam toti iubitorii de miscare, de sport sa se inscrie la intrecerile sportive de cros, concurs de biciclete si fotbal.
Intrecerile de cros si biciclete vor avea loc sambata 15.08.2015, incepand cu ora 09:00. Doritorii sunt asteptati la intrarea in parcul balnear unde se pot inscrie.
Ziua de duminica este rezervata fotbalului. Meciurile vor incepe la ora 09:00 pe terenul din parcul central (Mantinela). Finala se va desfasura pe terenul de la baza sportiva "ADITEN".

Va asteptam cu drag!
"FLORILE GOVOREI", editia a 46-a, 15-16.08.2015 in imagini si video.
Pentru video click aici ...
CUPA "BAILE GOVORA" - SPRINT SI CAMPIONATUL NATIONAL MILITAR DE ORIENTARE
Vineri, 11 septembrie 2015, cu incepere de la ora 16:00, s-a desfasurat la Baile Govora etapa de Sprint a Cupei "Baile Govora" la orientare in alergare. Vremea rece si ploioasa nu a taiat pofta de miscare a celor peste 70 de concurenti din toata tara cu varste cuprinse intre 10 si peste 70 de ani. Competitia este inscrisa in calendarul Federatiei Romane de Orientare iar organizarea si desfasurarea acesteia a fost posibila datorita sprijinului FRO, Clubului "Eco Sport" Rm. Valcea, Garnizoanei Rm. Valcea si al gazdelor - Primaria Orasului Baile Govora. Festivitatea a fost deschisa printr-o ceremonie militara asigurata de participantii Fortelor Terestre la Campionatul National Militar de Orientare care s-a desfasurat in judetul Valcea, cu sprijinul Garnizoanei Rm. Valcea. Farmecul statiunii Baile Govora si locatia miniamfiteatrului din parcul central i-a determinat pe militarii Fortelor Terestre sa organizeze aici si festivitatea de premiere a celor mai buni concurenti militari, atat la individual cat si pe echipe. Trebuie precizat ca statiunea Baile Govora a mai gazduit de-a lungul anilor multe competitii de acet gen printre care Campionatele Mondiale de Orientare pentru juniori si Balcaniada de Orientare, asezarea geografica fiind una proprice pentru astfel de competitii sportive.
INTALNIREA DELEGATIEI DIN CHINA CU CONSILIUL LOCAL BAILE GOVORA
O noua intalnire de afaceri a avut loc vineri 11.09.2015 la Primaria Orasului Baile Govora cu delegatia din China - reprezentanti ai investitorilor chinezi care doresc sa demareze la Baile Govora Proiectul Gradina Orientala de Sanatate si Cultura (Oriental/International Health Culture Garden - OHCG).
Aceasta a fost cea de-a doua vizita in Baile Govora a delegatiei chineze si a vizat si o intalnire cu membrii Consiliului local Baile Govora, unde au avut loc discutii libere cu privire la intentia de investitii chinezesti in Baile Govora in cadrul unui proiect de anvergura care va cuprinde realizarea urmatoarelor obiective:

1. Un spital si centru de recuperare pe medicina traditionala chineza (TCM - Traditional Chinese Medicine);
2. O scoala postliceala de pregatire asistente TCM (medicina traditionala chineza) sau o filiala a Universitatii TCM ce se va deschide in Bucuresti;
3. Un hotel de 5 stele si un grup de case tip oras, conectate prin conducte de apa medicinala de spital (pct. 1), precum si facilitatile aferente. Casele vor gazdui vizitatori pe termen scurt si lung;
4. Un heliport;
5. Un centru cultural-religios, cu o biserica ortodoxa, una catolica, un templu budist si un templu taoist, etc. Deoarece religiile sunt curative pentru suflet, sunt complementare cu medicina traditionala chineza.

Investitia pe care chinezii doresc sa o realizeze in Baile Govora va genera aproximativ 1000 de locuri de munca si va atrage atat beneficiari din Romania cat si de pe peste hotare, cu preponderenta din China.
ZIUA INTERNATIONALA A PERSOANELOR VARSTNICE - Editia a XVII-a, Baile Govora
Cu fiecare zi suntem cu totii mai in varsta, cu o zi mai aproape de vesnicie. Pentru o categorie de semeni ai nostri - varstnicii, aceasta unitate de masura a vremelniciei este mai grava, pentru ca este mai grea. Mai incarcata de amintiri, de neputinte, de boli, de insingurare, de gandul la marea trecere. Dar, asa cum toamna nu e doar incheierea exuberantei estivale, ci si rastimpul roadelor, tot astfel, varsta senectutii nu socoteste doar ce-a risipit, ce-a mai ramas, ci si ce a adunat.
In fiecare an la 1 octombrie este marcata Ziua persoanelor varstnice. Sambata 03.10.2015, intr-o ambianta festiva, alaturi de o vreme superba de toamna, peste 350 de persoane varstnice au fost sarbatorite la Restaurantul "Silva" din Baile Govora.
In cuvantul de deschidere, primarul orasului Baile Govora, dl. Mihai Mateescu a tinut sa multumeasca celor prezenti pentru toata munca depusa de-a lungul vietii, pentru rezultatele obtinute dar mai ales pentru exemplul de cinste si corectitudine dat generatiilor mai tinere. La eveniment a participat si dl. Gabriel Andreescu, Directorul Casei Judetene de Pensii Valcea. Cuplurilor care anul acesta au implinit 50 de ani de casatorie le-au fost inmanate diplome de fidelitate, torturi, sampanie si bani. Astfel, au fost premiate opt cupluri de seniori. 
Ca in fiecare an, atractia evenimentului a constituit-o tombola cu diferite obiecte de uz casnic dupa care a urmat o masa festiva si un frumos program artistic. Toate acestea au marcat un zambet pe fetele celor prezenti, ridate de povara anilor dar mai ales de vremurile grele din ultimii ani.