Toate drepturile rezervate - Primaria Orasului Baile Govora, 2017 - primaria@primaria-baile-govora.ro
Site-ul este optimizat pentru Internet Explorer 8 sau Mozilla Firefox si Adobe Reader 9.x
Create your own web pages in minutes...
Primaria orasului Baile Govora
Baile Govora - o oaza de liniste si sanatate

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Exemplu JavaScript-HTML - Afisare data
Google
NOUTATI

In data de 24.03.2010 a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul DEZVOLTAREA SI CONSOLIDAREA TURISMULUI DIN ORASUL BAILE GOVORA PRIN PROMOVAREA POTENTIALULUI TURISTIC LOCAL, finantat prin P.O.R. Axa 5, D.M.I. 5.3. Detalii in Raportul primarului privind starea economica si sociala a orasului Baile, judetul Valcea, pentru anul 2010. Aici...


Proiectul unei Gradinite cu 3 grupe la Baile Govora. Detalii ...

Bine ati venit pe site-ul oficial al
Primariei Orasului Baile Govora
28/11/2011 - ultima actualizare


Localitatea Nadarzyn din Polonia, infratita cu Baile Govora
Stema orasului Baile Govora
Planul Urbanistic General al Orasului Baile Govora poate fi consultat aici ...
Pentru a putea vizualiza o parte din continutul site-ului aveti nevoie de Adobe Reader. Acesta poate fi descarcat gratuit de aici www.adobe.com
DANCE CENTER BAILE GOVORA
Amplasamentul propus pentru restaurare este situat in statiunea Baile Govora - judetul Valcea. Statiunea se afla pe drumul national ce leaga Ramnicu Valcea de Targu Jiu, la circa 20 km de Ramnicu Valcea.
Statiunea dateaza din a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Este o statiune balneoclimaterica in care se trateaza afectiuni ale bolilor respiratorii.
Existenta apelor minerale in zona a fost cunoscuta inca din  Evul Mediu, acestea fiind mentionate intr-un document emis in septembrie 1499 de catre domnitorul Radu cel Mare. Apele minerale erau folosite empiric de localnici si diferite persoane care veneau la Manastirea Govora inca din 1849, fapt consemnat pe coperta interioara a unei Biblii de la Manastire.

In anul 1881 s-a cumparat o suprafata de 20 ha de la localnici destinata dezvoltarii unei statiuni. Pana in 1889 cand s-a inaugurat oficial Statiunea Balneara Govora, s-au realizat lucrari de captare a apelor si au fost construite trei hoteluri.
Pavilionul de Bai, Hotelul Palace si Cinematograful sunt toate trei imobile construite in Parcul Central al statiunii.  In prezent este inceputa reabilitarea Hotelului Palace si se propune reabilitarea si extinderea Cinematografului. Click aici pentru istoric ...
Aceasta cladire dateaza din perioada interbelica, ea fiind proiectata de arhitecta Virginia Haret. Cladirea se dorea a fi simetrica, adapostiind pe de o parte o sala de teatru si spectacole, iar pe de alta parte un cazinou. Au fost realizate doar sala de spectacole si aparatul central al intrarii, cazinoul nemaifiind realizat din cauza inceperii celui de-al doilea razboi mondial. Amplasamentul a inceput sa functioneze ca sala de spectacole in 1930, iar din anii '70 ca cinematograf. Din 1977 cladirea si intreg inventarul au trecut in administrarea directa a Cinematografiei, functionand ca cinematograf pana in 1995 cand a fost inchis, iar cladirea scoasa din circuitul public. In 2009 cladirea a trecut in patrimonuil Consiliului Local Govora.

Proiectul propune revenirea cladirii la functia sa initiala de sala de spectacole si reintrarea ei in circuitul cultural. Obiectul extinderii se refera la particularizarea ideii de spectacol si anume la spectacolul de dans - balet, dans contemporan, dans sportiv, dans de societate. Am propus realizarea unui Centru al Dansului care va cuprinde Sala Mare pentru spectacolele clasice si inca o sala mai mica, cu scena centrala, pentru spectacolele de dans contemporan.
Prin acest Centru al Dansului se doreste atragerea in statiunea si a altui tip de oameni: nu vor fi doar turistii care vin sa se trateze (si care sunt din  ce in ce mai putin dupa 90), dar si trupe de dansatori profesionisti. Prin crearea acestui Centru de Dans dorim oferirea unui loc in care tot timpul anului  sa vina dansatori pentru repetitii, pentru pregatirea unor spectacole, festivaluri, dar si pentru relaxare. Sa nu uitam totusi ca suntem intr-o statiune si intr-un parc.
Cazarea dansatorilor s-ar putea face la Hotelul Palace, Hotel aflat aproape de salile de spectacole si de repetitii, tot in cadrul Parcului.
Pentru dansatori, cei carora le este destinat acest centru, am oferit pe langa salile de spectacole si doua sali de repetitii, vestiare, o sala de cursuri pentru discutarea notiunilor teoretice, o sala media pentru posibilitatea vizionarii diferitelor spectacole sau studierii biografiilor diferitilor dansatori si o zona de intretinere fizica, cu sala de fitness, cabinet medical si piscina cu vestiare.
Exista un acces separat pentru dansatori si accesul principal pentru public, care se va face tot prin zona centrala a cladirii vechi. Practic, din foyer-ul principal se va face distributia la dreapta catre sala mare de spectacole sau la stanga, catre sala mica. Tot din acest foyer se poate ajunge la etaj,  unde, in pauze, spectatorii pot servi racoritoare sau cafea.
Pentru turisti am oferit un caffe-bar, cu acces separat din strada ce margineste amplasamentul in partea din spate si care este carosabila.
Volumetric, cladirea  cea noua incearca preluarea partiala simetriei fata de axul central al intrarii. A fost preluat ritmul si proportiile porticului existent si dimensiunile salii mari de spectacole.
Ca materiale de constructii s-a optat pentru materiale naturale precum lemnul si piatra - ele fiind completate de o structura in cadre de beton armat.


Proiect propus de prof. dr. arh. Virgiliu Polizu, ajutat de arh.Alexandra Radu. Continutul materialelor intra sub incidenta legii dreptului de autor si nu poate fi utilizat fara acordul proprietarului.
CONFERINTA DE PRESA PRIVIND STADIUL IMPLEMENTARII PROIECTULUI
REABILITAREA INFRASTRUCTURII TURISTICE A STATIUNII BALNEARE BAILE GOVORA, JUDETUL VALCEA
Joi, 05 mai 2011, in sala de sedinte a Consiliului Local al Orasului Baile Govora a avut loc conferinta de presa privind stadiul implementarii proiectului "Reabilitarea infrastructurii turistice a statiunii balneare Baile Govora, judetul Valcea", eveniment care a marcat si semnarea contractului de lucrari cu firma castigatoare - Asociatia S.C. DAMILA S.R.L. Rm. Valcea, S.C. CONSREP CONSTRUCT S.R.L. Caracal si S.C. STRUCTURI S.R.L. Focsani. Evenimentul s-a bucurat de o prezenta numeroasa atat din partea beneficiarului, constructorului, echipei de implementare a proiectului, cat si din partea mass-mediei valcene. In deschidere, dl. primar Mihai Mateescu a multumit participantilor facut o scurta prezentare a evolutiei si stadiului proiectului, dupa care, managerul de proiect, d.na Carmen Alexandrescu de la C.J. Valcea a facut cateva precizari cu privire la etapele urmatoare de implementare a proiectului.  Dl. Mihai Mecu, responsabil tehnic al echipei de implementare a sustinut o prezentare multimedia, prilej cu care participantilor le-au fost prezentate obiectivele proiectului, evolutia activitatilor de la inceperea implementarii acestuia pana in prezent, indicatorii care trebuie realizati prin proiect precum si cateva imagini cu obiectivele care urmeaza a fi realizate.
Presedintele CJ Valcea, dl. Ion Cilea, si-a exprimat in continuare tot sprijinul si disponibilitatea fata de acest proiect, precizand in acelasi timp faptul ca este necesara o foarte mare seriozitate in implementarea proiectului si in modul de utilizare a fondurilor, atentionare reiterata si de catre reprezentantul Institutiei Prefectului Judetului Valcea d.na Irina Vasilescu. Au urmat alocutiuni ale domnului senator Emilian Francu, domnului profesor Adranel Cotescu - consultant al constructorului si doamnei arhitect Magda Popescu - primul proiectant al proiectului. 

Au fost, de asemenea, prezenti reprezentanti ai firmei care asigura dirigentia de santier - S.C. CONS DRUM S.R.L. si publicitatea-promovarea proiectului - S.C. VIZUAL S.R.L. (care de altfel s-a ocupat de realizarea conferintei de presa si a materialelor de publicitate distribuite cu aceasta ocazie).
La eveniment au mai participat reprezentanti ai pensiunilor turistice din localitate, operatorilor de turism, institutiilor publice, consilieri locali si functionari publici din cadrul aparatului de specialitate al Primariei Orasului Baile Govora.

Fisa de proiect poate fi consultata aici ...

Cautare in site ...

Comunicat de presa la inceputul proiectului "DEZVOLTAREA SI CONSOLIDAREA TURISMULUI DIN ORASUL BAILE GOVORA PRIN PROMOVAREA POTENTIALULUI TURISTIC LOCAL" - COD SMIS 26209, finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5, Domeniul Major de interventie 5.3. Detalii aici ...
CONFERINTA DE PRESA LA INCEPEREA PROIECTULUI
"DEZVOLTAREA SI CONSOLIDAREA TURISMULUI DIN
ORASUL BAILE GOVORA
PRIN PROMOVAREA POTENTIALULUI TURISTIC LOCAL" - COD SMIS 26209
Marti 28 iunie 2011, cu incepere de la ora 10:00, Primaria Orasului Baile Govora a fost gazda primei conferintei de presa, la inceperea proiectului DEZVOLTAREA SI CONSOLIDAREA TURISMULUI DIN ORASUL BAILE GOVORA PRIN PROMOVAREA POTENTIALULUI TURISTIC LOCAL, finantat prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 5, Domeniul Major de Interventie 5.3.

La eveniment au participat, alaturi de mass-media, proprietari de pensiuni turistice, membri ai echipei de implementare, reprezentanti ai agentilor economici si institutiilor publice din orasul Baile Govora, consilieri locali, consilieri judeteni si cetateni.
Managerul de proiect, in persoana domnului primar Mihai Mateescu, a explicat, in deschiderea conferintei de presa, utilitatea si necesitatea acestui proiect pentru statiunea Baile Govora, dupa care, asistentul coordonator, dl. Mihai Mecu, a sustinut o prezentare a proiectului, prilej cu care au fost facute cunoscute celor prezenti obiectivele proiectului, indicatorii de realizat, rezultatele si efectele generate de implementarea acestuia.
Spre finalul conferintei de presa, atat ziaristii prezenti cat si operatorii de turism local au pus diverse intrebari cu privire la implementarea proiectului si modul in care prin acesta se vor realiza indicatorii propusi, managerul de proiect raspunzand la toate problemele ridicate. De asemenea a avut loc un dialog constructiv intre proprietarii de pensiuni si administratia publica locala cu privire la dezvoltarea turismului din statiunea Baile Govora.
Fisa proiectului poate fi consultata aici ...
Beneficiarul doreste sa multumeasca pe aceasta cale firmei VIZUAL S.R.L. din Agnita pentru organizarea evenimentului.
Pensiunea "Maria Mesteru" Baile Govora. Detalii ...
Intre 24 si 25 iulie 2010 - Complexul de manifestari cultural-sportive, editia a 41-a
REMEMBER ... EDITIA A 42-A
"FLORILE GOVOREI
"23-24 IULIE 2011
Zilele Orasului Baile Govora au debutat sambata 23 iulie 2011 in acordurile Fanfarei "Gabriel Charborschi" din Rm. Valcea coordonata de prof. Constantin Andrei printr-o parada care a plecat din fata sediului Primariei Orasului Baile Govora spre parcul central. Parada a fost condusa de primarul orasului, domnul Mihai Mateescu insotit de senatori, deputati, consilieri judeteni, consilieri locali: Samoil Vilcu, Laurentiu Coca, Aurel Vladoiu, Constantin Pirvu. La parada s-au alaturat numerosi localnici si turisti aflati la tratament in statiune. Pe traseu a avut loc vizitarea expozitiei "Flori de suflet, flori de mina", a expozitiei mesterilor populari din zona si a expozitiei de obiecte vestimentare si de decor (stil retro), gazduite de terasa cofetariei "Olimp". Pe scena amplasata in zona centrala a orasului, langa parc, a urmat cuvantul de deschidere al primarului orasului si alocutuni ale invitatilor prezenti. In alocutiunea sa, dl. primar Mihai Mateescu a trecut in revista toate proiectele aflate in implementare, amintind celor prezenti de reabilitarea Vilelor Iliescu si Stefanescu, finalizarea lucrarilor la noua baza de kinetoterapie, modernizarea parcului central, amenajarea traseului de cura balneara catre localitatea componenta Curaturi si construirea unor alei pietonale catre izvoarele minerale de-a lungul paraului Hinta. Invitatii insotiti de primar au vizitat in teren obiectivele din cadrul proiectelor. Amfitrionii celor doua zile de spectacol, Dragos Mostenescu si Ovidiu Ianu au dat startul programului artistic al primei zile care a cuprins: un concert sustinut de Fanfara "Gabriel Charborschi" din Rm. Valcea, program folcloric sustinut de Neli Pleanta si invitatii sai, recital extraordinar al interpretului de muzica populara Petrica Mitu-Stoian, cantece si dansuri populare in interpretarea ansamblului folcloric "Nedeita"din Tomsani, calusarii din Francesti, "Zumba Dance"- combinatie inedita intre stilul latino si aerobic, dansuri populare sustinute de o formatie a Caminului cultural din Pausesti, recital de muzica pop-dance sustinut de trupa Bordo. Punctul de atractie al primei seri a fost reprezentat de primele doua proble ale Concursului "Miss Turism Baile Govora 2011". La baza sportiva Aditen s-a desfasurat Cupa Open dublu-mixt la tenis si prezentarea "Frumusete si sanatate cu Oriflame".
A doua zi a manifestarilor a inceput cu un program artistic sustinut de elevii Liceului Teoretic din Baile Govora si Scoala cu clasele I-VIII Magura-Buleta. Ziua a continuat cu un program focloric prezentat de Scoala cu clasele I-VIII Barbatesti, recital de muzica populara Ana Maria Nitu, programe artistice sustinute de: elevii de la Liceul de arta din Rm. Valcea, Clubul copiilor din Horezu, Grupul folcloric "Mireasma zorilor"din Amarasti, formatiile "Total dance"si "Dream Music", recital de muzica usoara Dominique Simionescu, Andreea Rosianu si Florentina Dumitru din Sibiu, spectacol de teatru si folclor al elevilor de la Scoala cu clasele I-VIII din Orlesti, specatacol folcloric sustinut de Ansamblul "Plaiuri Muscelene"din Cimpulung Muscel, jdetul Arges, Grupul "Mostenitorii"din Pietrari, Grupul de dansuri "Domnitele" din Costesti, one man show Dragos Mostenescu, recital al formatiilor Prometeu si Antract. Publicul prezent a asteptat, intr-o atmosfera incendiara, cu nerabdare finalizarea concursului "Miss Turism Baile Govora 2011". Dintre cele noua candidate prezente, cei doi amfitrioni - Dragos Mostenescu si Ovidiu Ianu - au ales-o pe cea mai sexy, mai inteligenta si mai putin emotiva in persoana domnisoarei Alexandra Sasaiala din Rm. Valcea. Numerosii sustinatori si admiratori din publicul prezent au decis alegerea domnisoarei Diana Catrintasu ca "Miss Popularitate Baile Govora 2011". Premierea a fost facuta de primarul orasului domnul Mihai Mateescu care a sponsorizat concursul si a oferit 700 lei, un set de bijuterii si o coronita de argint pentru castigatoarea titlului "Miss Turism Baile Govora 2011", 200 lei pentru "Miss Popularitate Baile Govora 2011"si 100 lei pentru ocupanta locului trei.
Zilele Orasului Baile Govora, editia a 42-a, 23-24 iulie 2011 s-a incheiat cu un frumos foc de artificii. In context a avut loc Cupa "Florile Govorei" la fotbal.
Organizatorii multumesc pe aceasta cale sponsorilor: DAMILA SRL, CEZ ROMANIA SA, BN SIND BALNEO TURISM SRL, ALRO SA, GOLDEN BRAU ROMANIA, DIANA SRL
Alexandra Sasaiala - Miss Turism Baile Govora 2011
Alexandra Sasaiala - imaginea statiunii Baile Govora
Diana Catrintasu - Miss Popularitate Baile Govora 2011
POTENTIALUL TURISTIC AL JUDETULUI VALCEA
PROMOVAT LA BAILE GOVORA DE CATRE C.J. VALCEA
Duminica 24 iulie 2011, Consiliul Judetean Valcea a fost prezent cu un stand expozitional cu ocazia manifestarilor prilejuite de cea de-a 42-a editie a complexului de manifestari cultural-artistice si sportive "Florile Govorei". Atat turistii aflati in statiune cat si cei in tranzit au vizitat standul amplasat in zona centrala a locului unde s-au desfasurat manifestarile. Actiunea face parte din proiectul implementat de C.J. Valcea "Promovarea potentialului turistic al judetului Valcea" finantat prin Programul Operational regional 2007-2013, Axa prioritara 5 "Dezvoltarea durabila si promovarea turismului", Domeniul major de interventie 5.3 "Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica".
 
Consiliul Judetean Valcea a promovat potentialul turistic al judetului Valcea la Baile Govora cu prilejul complexului de manifestari cultural-artistice si sportive "Florile Govorei", editia a 42-a. Detalii ...
Pensiunea "Sfanta Maria" Baile Govora. Detalii ...
Vila "Lili" Baile Govora. Detalii ...
Vila "Iris" Baile Govora. Detalii ...
Pensiunea "Dalli" Baile Govora. Detalii ...
"Nicaieri padurile nu mi s-au parut mai
odihnitoare ca aici ... pentru ca Govora este un
minunat oras asezat intre paduri, din subsolurile
caruia tasnesc ape datatoare de sanatate, cu un cer
limpede, coborat cu fruntea pe dealuri, o lume de basm
pe care nu poti s-o uiti niciodata."

(Lucian Avramescu - "Transplantul de albastru")


Situatia lucrarilor de investitii finalizate in perioada 2009-2010 si a lucrarilor ce urmeaza sa fie incheiate in acest an sau se deruleaza cu termene viitoare de dare in folosinta poate fi consultata aici ...
Joi, 1 septembrie 2011, ora 15:00, Primaria Orasului Baile Govora a sustinut o conferinta on-line pe o infrastructura Webex, cu prilejul primei runde de convorbiri cu potentiali parteneri elevetieni pentru a pune bazele unui proiect pilot la Baile Govora in domeniul eficientizarii energiei. BPM Wave - The Process Mastermind prin doamna Manuela Vedes a fost moderatoarea conferintei la care au participat, din partea elvetiana, prof. Christoph Holliger - profesor de fizica la Universitatea de Stiinte Aplicate North Western Switzerland - FHNW si dr. Erich Ruetsche de la IBM Research Zurich, iar din partea romana dl. Mihai Mateescu - primarul orasului Baile Govora, dl. Mihai Mecu - consilier compartimentul IT, proiecte si programe si d.na Mihaela Virtej - consilier. Administratia publica locala Baile Govora isi propune, alaturi de partea elvetiana, cu sprijinul BPM Wave, implementarea unui proiect pilot la Baile Govora care sa aiba ca finalitate un sistem modern si eficient pentru iluminatul public prin utilizarea unor forme de energie neconventionala sau prin folosirea unor echipamente moderne, economice si nepoluante in domeniul energiei electrice.
BAZELE UNUI PROIECT PILOT LA BAILE GOVORA
PENTRU UN SISTEM MODERN SI EFICIENT AL ILUMINATULUI PUBLIC
Pensiunea
Pensiunea "Vyki" Baile Govora. Detalii ...
Hotel Belvedere
Hotel "Belvedere" Baile Govora. Detalii ...
Baza sportiva ADITEN - Baile Govora
Baza sportiva "ADITEN SPORT CLUB" Baile Govora. Detalii ...


LET'S DO IT ROMANIA, LET'S DO IT BAILE GOVORA !
24 septembrie 2011
Cel mai mare proiect de implicare sociala din tara, “Let`s Do It, Romania!”, a fost implementat si la Baile Govora cu prilejul Zilei de Curatenie Nationala sambata 24 septembrie, cu incepere de la ora 09:00.
Cu mic, cu mare, de la elevii clasei intai pana la cei de clasa a XII-a, cadre didactice, angajati ai primariei din localitate, muncitori de la sectorul de zone si spatii verzi, intr-un efort comun, au adunat o cantitate impresionanta de gunoaie de pe raza orasului Baile Govora.
In afara obiectivului evident, curatarea orasului de deseuri, proiectul a atins o importanta componenta de educare si responsabilizare a populatiei, in special a tinerilor, in ceea ce priveste grija fata de mediul inconjurator.
“Let`s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred ca in Romania se intampla si lucruri pozitive, atunci cand fiecare este dispus sa contribuie, chiar cu foarte putin: o singura zi, pentru o Romanie curata. Astazi, copiii au fost cei care ne-au demonstrat asta si putem spune "Let's do it Romania, Let's do it Baile Govora!".
La finalul actiunii, prin grija si amabilitatea primarului orasului Baile Govora, dl. Mihai Mateescu, cei prezenti au fost invitati la terasa cofetariei "Olimp" pentru un suc si o prajitura.
Cu fiecare zi suntem cu totii mai in varsta, cu o zi mai aproape de vesnicie. Pentru o categorie de semeni ai nostri, varstnicii, aceasta unitate de masura a vremelniciei este mai grava, pentru ca este mai grea. Mai incarcata de amintiri, de neputinte, de boli, de insingurare, de gandul la marea trecere. Dar, asa cum toamna nu e doar incheierea exuberantei estivale, ci si rastimpul roadelor, tot astfel, varsta senectutii nu socoteste doar ce-a risipit, ce-a mai ramas, ci si ce a adunat.


ZIUA INTERNATIONALA A PERSOANELOR DE VARSTA A III-A
SARBATORITA LA BAILE GOVORA
2 OCTOMBRIE 2011
Si anul acesta, ca de altfel in fiecare din cei 12 ani trecuti, Primaria Orasului Baile Govora s-a implicat in organizarea editiei a XIII-a a manifestarilor dedicate Zilei internationale a persoanelor de varsta a III-a care s-a desfasurat cu incepere de la ora 12:00 intr-o frumoasa si primitoare locatie - Restaurantul "Silva" din orasul Baile Govora.
Anul acesta s-a inregistrat un record in ce priveste participarea la sarbatoarea persoanelor varstnice: peste 450 de participanti, atat din oras, localitatile componente Curaturi si Gatejesti, cat si persoane de varsta a III-a venite la tratament in statiune.
In cuvantul de deschidere, primarul orasului Baile Govora, dl. Mihai Mateescu a tinut sa multumeasca celor prezenti pentru toata munca depusa de-a lungul vietii, pentru rezultatele obtinute dar mai ales pentru exemplul de cinste si corectitudine dat generatiilor mai tinere. Au urmat alocutiuni rostite de dl. Ion Cilea - presedintele Consiliului Judetean Valcea, dl. Cristian Buican - deputat PNL, dl. Laurentiu Coca - senator PSD, dl. Emilian Frincu - senator PNL, d-na Cornelia Enescu - director adjunct al Casei Judetene de Pensii Valcea. Au avut, de asemenea, interventii consilierii judeteni Gheorghe Folea si Victor Popescu. Din partea Organizatiei Femeilor Liberale Valcea au participat d-na Mihaela Andreianu - sefa organizatiei si d-ra Roxana Calina - secretar al OFL Valcea.
Festivitatea a continuat cu decernarea de diplome, torturi, sampanie si bani cuplurilor care au implinit 50 de ani de casnicie, prilej cu care au fost premiate de catre primarul Mihai Mateescu 12 cupluri de seniori.
Atractia evenimentului a constituit-o tombola cu diferite obiecte de uz casnic dupa care a urmat o masa festiva si un frumos program artistic. Toate acestea au marcat un zambet pe fetele celor prezenti, ridate de povara anilor dar mai ales de vremurile grele din ultimii 3 ani.

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a stabilit, in cadrul sesiunii din februarie 1991, ca ziua de 1 octombrie sa fie sarbatorita drept "Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice".
Transpunerea in concret a prevederilor inscrise in toate documentele ONU a impus crearea unui sistem de mecanisme , capabile sa puna in lucrare toate obiectivele organizatiei mondiale, ce aveau ca scop imbunatatirea calitatii vietii persoanelor varstnice.
In Romania, "Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice" a fost sarbatorita pentru prima data in anul 1998.                            
Toamna 2011
Pepiniera Baile Govora
Pepiniera Govora si-a inceput activitatea in anul 2008 si este in continua dezvoltare. Situandu-ne intr-o zona cu traditie, localitatea Baile Govora, judetul Valcea, venim in intampinarea clientilor nostri cu produse de calitate superioara. Detalii aici ...