Baile Govora - o oaza de liniste si sanatate
Click pe felicitare pentru a o vizualiza
Administratia publica locala Baile Govora multumeste tuturor colaboratorilor sai pentru rezultatele foarte bune obtinute in anul 2011 si ne dorim o colaborare la fel de fructuoasa si in anul 2012.

Primarul Orasului Baile Govora, dl. Mihai Mateescu doreste ca cetatenii orasului sa vina cu propuneri concrete si pertinente de investitii care sa fie prinse in bugetul local pe anul 2012.

“Eu si echipa mea din primarie, consiliul local, avem ca prioritate consultarea populatiei in tot ceea ce intreprindem. Suntem constienti ca multumirea pentru toate investitiile si proiectele derulate si in curs de implementare in oras trebuie sa vina de la oamenii care locuiesc in acest oras. De aceea m-am gandit ca propunerile dumneavoastra privind investitiile pe care le doriti pentru 2012 sa fie trecute in bugetul local ce va fi supus aprobarii Consiliului Local. O parte din dorintele cetatenilor orasului le cunosc deja din numeroasele intalniri pe care le-am avut cu oamenii in anul care tocmai s-a incheiat, dar asteptam propuneri in continuare pentru ce ati dori sa facem in 2012.

Lansez invitatia catre toti cetatenii de a face propuneri concrete privind modernizarea infrastructurii de drumuri, alimentare cu apa si canalizare, amenajari peisagistice, locuri de joaca sau orice altceva inseamnă cresterea confortului si imbunatatirea aspectului orasului direct pe pagina de Internet a Primăriei Orasului Baile Govora la adresa www.primaria-baile-govora.ro/contact.html sau www.primaria-baile-govora.ro/domnule.html unde puteti transmite mesajul dumneavoastra pentru administratia locala. Suntem prezenti oficial si in reteaua de socializare Facebook.  De asemenea, le multumesc celor care mi-au semnalat de-a lungul timpului diverse probleme. Si ei pot sa vina in continuare cu propuneri de investitii pentru anul 2012. Bineinteles ca vom avea si o dezbatere publica a bugetului ce va fi anuntata din timp. Toate acestea le facem pentru ca eu si echipa mea de la Primaria Orasului Baile Govora vrem sa avem suportul dumneavoastra in tot ceea ce intreprindem”.
SFANTUL IOAN BOTEZATORUL

In fiecare an, pe 7 ianuarie, sarbatorim Soborul Sfantului Ioan Botezatorul, zi in care il cinstim pe cel care l-a botezat pe Hristos in Iordan. Sfantul Ioan Botezatorul s-a nascut in cetatea Orini, in familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era descendenta a semintiei lui Aaron. Nasterea prorocului Ioan s-a petrecut cu sase luni inaintea nasterii lui Iisus. Nasterea sa a fost vestita de catre ingerul Gavriil lui Zaharia, in timp ce acesta slujea la templu. Pentru ca nu va da crezare celor vestite de ingerul Gavriil, Zaharia va ramane mut pana la  punerea numelui fiului sau.

Potrivit Sfintei Scripturi, Ioan Botezatorul a saltat in pantecele maicii sale, in momentul in care Elisabeta se intalneste cu Fecioara Maria atunci cand aceasta Il purta in pantece pe Domnul. Desi a saltat in pantece, Ioan afirma ca "nu-L stia pe Domnul” (Ioan 1, 31). Aceasta marturisire a lui Ioan este adevarata, caci el nu putea cunoaste din proprie experienta ca Cel purtat in pantecele Mariei este Fiul lui Dumnezeu. Parintele Dumitru Staniloae, comentand acest episod, spune ca Ioan "a simtit venind din Acela o lumina, sau de la Duhul Sfant din El, care l-a facut sa salte de bucurie. Sunt cunostinte care apar in noi in chip tainic, fara niciun efort al nostru de a le castiga”.

Raspunsul la intrebarea "Cum ajunge sa-L cunoasca Sfantul Ioan Botezatorul pe Hristos?", il gasim la Evanghelistul Ioan (In 1, 34), care reda marturia Botezatorului: "Cel ce m-a trimis pe mine sa botez cu apa, Acela mi-a spus: Peste care vei vedea Duhul pogorandu-Se si ramanand peste El, Acesta este Cel ce boteaza cu Duhul Sfant. Si am vazut si marturisit ca El este Fiul lui Dumnezeu" (In 1, 33-34). Parintele Dumitru Staniloae, talcuieste acest eveniment astfel: "Dumnezeu il poate face pe om sa auda in forma omeneasca ceea ce vrea El sa-i spuna, si sa vada in forma in care vad ochii omenesti vointa Sa dintr-un anumit moment. Ioan a fost proroc cand Dumnezeu i-a spus cum va cunoaste pe Fiul Sau intrupat, si a fost apostol cand a vazut pe Duhul Sfant pogorat peste Hristos si a auzit glasul Tatalui cu privire la El. Cum putea vorbi omeneste Fiul lui Dumnezeu intrupat, asa si Tatal Lui a putut "vorbi" sau face pe Ioan sa-L auda vorbind. Se arata si in aceasta ca omul este dupa chipul lui Dumnezeu".

Biserica a inchinat lui Ioan sase sarbatori: zamislirea lui (23 septembrie), nasterea (24 iunie), soborul lui (7 ianuarie), taierea capului (29 august), prima si a doua aflare a capului lui (24 februarie) si a treia aflare a capului sau (25 mai).

La multi ani celor ce poarta numele Sfantului Ioan Botezatorul!
www.crestinortodox.ro
BOTEZUL DOMNULUI SI SFANTUL IOAN BOTEZATORUL


Pe 6 ianuarie praznuim Botezul Domnului, cunoscut in popor sub denumirea de Boboteaza. Botezul Mantuitorului in Iordan, poarta si denumirea de "Epifanie" sau "Teofanie", termeni care provin din limba greaca si inseamna "aratare", "descoperire". De ce aratare sau descoperire? Pentru ca in momentul in care Hristos a fost botezat, cerurile s-au deschis, Duhul lui Dumnezeu S-a coborat in chip de porumbel si a stat peste El, iar Tatal a marturisit: "Acesta este Fiul Meu cel iubit, intru Care am binevoit!" (Matei 3, 17).  In acest sens, Sfantul Ioan Gura de Aur spune: "Hristos n-a ajuns cunoscut tuturor cand S-a nascut, ci cand S-a botezat".


Boboteaza - scurt istoric

Sarbatoarea Bobotezei este amintita din secolul al II lea, la Sfantul Clement Alexandrinul. Mentionam ca in primele secole, Boboteaza era sarbatorita impreuna cu Nasterea Domnului, pe 6 ianuarie. Incepand cu secolul al IV lea, cele doua sarbatori au fost despartite: 25 decembrie fiind data stabilita pentru praznuirea Nasterii Domnului si 6 ianuarie pentru Botezul Domnului.

Boboteaza, ziua in care Hristos S-a descoperit lumii

Afara de cele graite de Iisus la varsta de 12 ani in templu, Hristos nu a savarsit nicio minune si nu a rostit niciun cuvant retinut de evanghelisti. Incepand cu Botezul Sau, Hristos iese din umbra si incepe sa propovaduiasca. A primit botezul la 30 de ani, varsta maturitatii la evrei.

Iisus a venit la Ioan si i-a cerut sa-L boteze, nu pentru ca avea nevoie de curatire de pacate, caci era Dumnezeu-Omul, ci pentru a sfinti creatia. Ca Mantuitorul nu a venit sa primeasca iertare de pacate de la Ioan, reiese si din faptul ca botezul lui Ioan il ajuta pe om sa constientizeze starea pacatoasa, insa, nu oferea iertarea. De aceea se si spune ca era "spre iertarea pacatelor" (Luca 3, 3), pe care avea s-o aduca Hristos.

El primeste botezul de la Ioan pentru a readuce Duhul Sfant in creatie. Prin caderea in pacat, omul Il pierduse pe Sfantul Duh, asa cum ne marturiseste Sfantul Chiril al Alexandriei. Botezul Mantuitorului reprezinta momentul redeschiderii izvoarelor harului, care fusesera zavorate pentru om si pentru intreaga creatie. Prin cuvintele din rugaciunea citita la Boboteaza: "Astazi firea apelor se sfinteste...", nu trebuie sa intelegem ca harul lui Dumnezeu se pogoara in timpul slujbei de sfintire a apei peste toata apa care exista in diverse locuri, ci doar peste apa pregatita din timp pentru acest lucru.                             www.crestinortodox.ro
Primarul orasului Baile Govora, dl. Mihai Mateescu, tocmai v-a trimis o felicitare electronica. Click pe felicitare pentru a o vizualiza.
MISIUNEA
Misiunea noastra este de a construi parteneriate durabile bazate pe incredere, pentru valorificarea oportunitatilor, cresterea eficientei si a nivelului de dezvoltare locala.


SCOPUL
Sa oferim cetatenilor si partenerilor nostri informatii corecte, la timp, solutii pentru inceperea si dezvoltarea unei afaceri prin compartimentele specializate.


PRINCIPII

Fiecare entitate este unica, fiecare abordare inedita
Calitatea serviciilor oferite de catre institutia noastra este definita de o abordare prioritara si inedita a oportunitatilor dumneavoastra de dezvoltare.

Confidentialitate prin respect si respect prin confidentialitate
Suntem responsabili, de aceea confidentialitatea reprezinta punctul de plecare al fiecarei abordari. Aceasta completeaza valoarea serviciilor oferite de noi.

Performanta prin profesionalism
Calitatea, premisa atingerii performantei, poate fi garantata de catre un colectiv motivat, instruit, profesionist: echipa administratiei publice locale Baile Govora.
RAPORTUL PRIMARULUI PRIVIND STAREA ECONOMICA SI SOCIALA A ORASULUI BAILE GOVORA IN ANUL 2011


Raportul in format PDF. Aici ...

Raportul in format Flip Book. Aici ...
Raportul in format PDF
Raportul in format Flip Book
FREEZING RAIN (ICE RAIN) - PLOAIA INGHETATA
Fenomenul “freezing rain - ploaia care ingheata” prognozat a aparut deja. Potrivit ANM, “freezing rain” este un fenomen “destul de rar, insa nu total neobisnuit pentru Romania”. "Freezing rain" se formeaza din cauza ca in straturile inalte ale atmosferei temperaturile cresc, iar la nivelul solului, unde sunt temperaturi sub zero grade, ploaia se transforma imediat in gheata. Astfel, in urma ploii inghetate se formeaza o crusta subtire de gheata. Iata mai jos cateva imagini uimitoare ale acestui fenomen gasite pe Internet.
DE SEZON ...
Pensiunea "Maria Mesteru" Baile Govora. Detalii ...
Pensiunea "Sfanta Maria" Baile Govora. Detalii ...
Vila "Lili" Baile Govora. Detalii ...
Vila "Iris" Baile Govora. Detalii ...
Pensiunea "Dalli" Baile Govora. Detalii ...
Pensiunea
Pensiunea "Vyki" Baile Govora. Detalii ...
Toate drepturile rezervate - Primaria Orasului Baile Govora, 2017 - primaria@primaria-baile-govora.ro
Site-ul este optimizat pentru Internet Explorer vers. 8 sau mai mare, Mozilla Firefox, Google Chrome si Adobe Reader 9.x sau mai mare
Google
Localitatea Nadarzyn din Polonia, infratita cu Baile Govora
Primaria orasului Baile Govora