Baile Govora - o oaza de liniste si sanatate
Pensiunea "Maria Mesteru" Baile Govora. Detalii ...
Pensiunea "Sfanta Maria" Baile Govora. Detalii ...
Vila "Lili" Baile Govora. Detalii ...
Vila "Iris" Baile Govora. Detalii ...
Pensiunea "Dalli" Baile Govora. Detalii ...
Pensiunea
Pensiunea "Vyki" Baile Govora. Detalii ...
PRIMARIA ORASULUI BAILE GOVORA PREMIATA LA GALA RRAPL 2012
Pentru ca ne dorim a administratie locala performanta, eficienta, transparenta si democratica; pentru ca meritele celor care s-au remarcat in activitatea lor prin rezultate deosebite in administratia publica locala trebuie recunoscute, iar rezultatele proiectelor reusite trebuie impartasite cu bune practici spre beneficiul intregii administratii rrAPL - Revista Romana de Administratie Publica Locala a organizat in perioada 3-5 mai 2012, la Grand Hotel Phoenicia din Bucuresti, Concursul National de Proiecte din Administratia Publica Locala "Cele bune sa se-adune". Acest concurs reprezinta un demers de evaluare si recunoastere a oportunitatii, unitatii si eficientei proiectelor promovate si implementate de autoritatile publice locale, pentru infrastructura si programele promovate de acestea. Fiecare UAT a putut participa cu cel mult un proiect pentru fiecare din cele douasprezece domenii din concurs: utilitati publice, ordine publica, edilitar-urban, mediu, turism, servicii sociale, educatie, sanatate, activitati administrative, cultura/arta/sport/tineret, activitati recreative. Comisia de evaluare a apreciat durabilitatea si calitatea proiectelor, inovatia, impactul acestora in comunitatile beneficiare, dar si implicarea si dedicatia echipelor administratiei publice locale.
Primaria Orasului Baile Govora a participat la acest concurs cu proiectul "Reabilitarea infrastructurii turistice a statiunii balneare Baile Govora, judetul Valcea", finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5, DMI 5.3, pentru care a primit premiul "Cel mai bun proiect din Regiunea Sud-Vest Oltenia la sectiunea turism" in cadrul Galei premiilor Concursului National de Proiecte din Administratia Publica Locala. Proiectele nominalizate au fost prezentate in sesiuni multimedia de 15 minute unde s-a explicat comisiei de evaluare ideea, scopul, materialele, tehnologiile si rezultatele acestora.
Primaria Orasului Baile Govora a fost reprezentata la acest eveniment de dl. primar Mihai Mateescu si dl. Mihai Mecu - consilier in cadrul compartimentului informatica, proiecte si programe.

ANNABELLA A VENIT SI IN BAILE GOVORA
Compania Annabella a inaugurat azi 7 iunie 2012 un supermarket in orasul Baile Govora. Magazinul se afla intr-o locatie centrala, usor accesibila, in imediata apropiere a parcului balnear. Eleganta, rafinamentul si multitudinea de produse certifica inca o data brandul Annabella. Panglica inaugurala a fost taiata de primarul orasului Baile Govora dl. Mihai Mateescu si de d-na Dorina Mutu, administratorul companiei Annabella. La festivitate au mai participat reprezentanti ai administratiei publice locale, localnici si turisti veniti la odihna si tratament in statiunea Baile Govora. Infiintata in anul 1994, Annabella, isi propunea sa ofere potentialilor clienti achizitionarea unor  produse de calitate la cele mai bune preturi.
Compania are un personal de peste 1000 angajati, ce au urmat cursuri specializate in domeniul de activitate al companiei. Deoarece principala preocupare este de a sprijini clientii in gasirea celor mai optime solutiii in achizitionarea produselor si serviciilor, compania ofera o gama larga de produse achizitionate de la producatori autohtoni cat si internationali. "Pentru ca stim necesitatile dumneavoastra va punem la dispozitie o gama foarte variata de servicii si produse de calitate precum: conserve, legume, fructe, lactate, carne, produse de panificatie, bauturi, detergenti, cosmetice, la preturi incredibile."


Daca doriti sa faceti alegerea perfecta, nu ezitati si mergeti la ANNABELLA!
Vineri, 22 iunie, de la ora 13.30, a avut loc sedinta de constituire a Consiliul Local al orasului Baile Govora si de învestire a primarului. Prima intrunire a recent alesului for legislativ local a fost condusa de decanul de varsta al consilierilor locali domnul Mihai Vilhelm, secondat de doi din cei mai tineri consilieri in persoana domnilor Dumitrica Bogdan si Ciorobea Catalin si a cuprins alegerea Comisiei de validare, prezentarea rezultatului validarii alegerii primarului, validarea mandatelor alesilor locali si depunerea juramantului de catre consilierii locali. Cea de-a doua parte a sedintei a fost condusa de domnul Petrescu-Erita Gheorghe ales prin vot de catre colegii sai si a debutat cu depunerea juramantului de catre primarul ales, Mihai Mateescu. A urmat o prezentare succinta a programului principalelor actiuni ce urmează a se realiza in Baile Govora in cursul acestui an. Finalul sedintei a fost dat de alegerea viceprimarului, respectiv domnul Dumitrica Bogdan, precum si de aprobarea numarului si componentei comisiilor de specialitate pe domenii de activitate. La prima intrunire a Consiliului Local Baile Govora rezultat in urma scrutinului din 10 iunie au participat Prefectul judetului, Mircea Nadolu, Deputalul liberal, Cristian Buican, fostul ministru al transporturilor, Ludovic Orban, reprezentanti ai institutiilor publice locale, functionari publici, cetateni ai orasului Baile Govora si reprezentanti mass-media.
Componenta noului Consiliu Local al orasului Baile Govora este urmatoarea: Andrei Gheorghe Petrica (PNL), Ciorobea Catalin (PNL), Duican Nicolae (PNL), Dumitrescu Radu Dan (PSD), Dumitrica Bogdan (viceprimar, PNL), Mihai Vilhelm (PNL), Moise Florian (PC), Musat Dorel (PSD), Petrescu-Erita Gheorghe (PNL), Tirca Gheorghe (PNL), Tudosie Constantin (PDL).
CONSTITUIREA CONSILIULUI LOCAL BAILE GOVORA SI ÎNVESTIREA PRIMARULUI
FESTIVITATE DE PREMIERE LA LICEUL TEORETIC
Vineri, 22 iunie 2012, cei mai buni elevi de la Liceul Teoretic Baile Govora, cu rezultate deosebite la invatatura si disciplina, au fost premiati de catre dl. primar Mihai Mateescu si conducerea scolii. De asemenea, au fost premiati elevii care au obtinut rezultate foarte bune la diverse concursuri scolare locale si nationale. Elevii au primit medalii si diplome. Cu acest prilej a fost predata si cheia succesului de catre elevii clasei a XII-a mai tinerilor colegi de la clasa a XI-a.
,,Caravana proiectelor europene”, actiune organizata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia
Vineri, 23 martie 2012, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia a organizat o vizita la proiectele aflate in implementare in judetul Valcea pentru promovarea rezultatelor concrete ale proiectelor finantate prin Programul Operational Regional in Regiunea Sud-Vest Oltenia, precum si cunoasterea principalilor factori implicati in gestionarea si implementarea acestora. Reprezentantii ADR SV Oltenia si jurnalistii participantii la eveniment au fost invitati sa viziteze locatiile unor proiecte reprezentative, in special ale celor care contribuie la dezvoltarea turismului, aflate in implementare in judetul Valcea. Prezentarea stadiului implementarii proiectelor a inceput la Consiliul Judetean Valcea. Participantii, insotiti de primarul orasului, dl. Mihai Mateescu, presedintele CJ Valcea, dl. Ion Cilea si membri ai echipelor de implementare au vizitat amplasamentele proiectelor din orasul Baile Govora: "Palace Govora SPA - Servicii cazare ****, promovare si dezvoltare turism balnear, agrement turistic," beneficiar SC Baile Govora SA si "Reabilitarea infrastructurii turistice a statiunii balneare Baile Govora, judetul Valcea", beneficiar CL Baile Govora.
FANTEZIE SI CULOARE LA BAILE GOVORA
Luni, 26 martie 2012, cu incepere de la ora 10:30, Primaria Orasului Baile Govora, prin amabilitatea d-lui primar Mihai Mateescu, a fost gazda unei activitati cultural-artistice intitulata "Si ei au fost copii" din cadrul parteneriatului familie-gradinita "Cine ni se alatura?" in colaborare cu Centrul de Resurse pentru Educatie si Dezvoltare Baile Govora. Activitatea a fost coordonata de d-na educatoare Georgeta Patru impreuna cu copiii de la grupa pregatitoare de la Gradinita cu program normal Baile Govora, clasa a II-a si clasa a III-a de la Liceul Teoretic Baile Govora. De asemenea, in holul primariei a fost amenajata o frumoasa expozitie de desene ale copiilor de la Gradinita Baile Govora, Scoala cu clasele I-VIII Magura si Gradinita nr. 2 Nord Ramnicu Valcea. Activitatea a fost deschisa de dl. primar Mihai Mateescu care a tinut sa precizeze, atat copiilor cat si parintilor si bunicilor care i-au insotit pe cei mici, cat de important este sa avem alaturi un batran, sa-l pretuim si sa-l intelegem. Totodata, cei prezenti, au putut afla de constructia unei gradinite noi si a unei crese in orasul Baile Govora. Programul a continuat cu doua prezentari multimedia si un frumos program artistic prezentat de copii.
Joi, 5 aprilie 2012, cu incepere de la ora 09:00, Liceul Teoretic Baile Govora a fost gazda celei de-a VII-a editii a Cupei "Dr. Zorileanu". Manifestarea, intrata deja in traditie, s-a bucurat, pe langa vremea frumoasa, de o numeroasa participare a elevilor din clasele V-VIII de la scoala gazda dar si de la scolile din imprejurimi (Bunesti, Govora Sat, Buleta, Pietrari, Stoenesti, Dobriceni, Magura, Barbatesti, Francesti, Pausesti-Otasau, Serbanesti, Bodesti). Competitia, inscrisa in calendarul activitatilor sportive din cadrul ISJ Valcea, consta in intreceri la: cros, viteza 50 m, saritura in lungime de pe loc, tenis de masa, sah si fotbal. Elevii inscrisi la karate au prezentat o frumoasa demonstratie de arte martiale.

Tineri animati de dorinta de a face miscare si de a se intrece intr-o competitie fair-play au participat la toate probele sportive, obtinand rezultate foarte bune, transmitand totodata mesajul "Mens sana in corpore sano" tuturor celor prezenti. Primaria Orasului Baile Govora, prin dl. primar Mihai Mateescu, a fost si de aceasta data alaturi de miscarea sportiva, domnia sa indemnand tineretul la educatie fizica si sport in discursul de la incereperea festivitatii. Se cuvine, cu aceasta ocazie, sa aducem multumiri organizatorilor, respectiv d.rei profesor Elena Mihai, d-nei prof. Liliana Popescu si d.nei director Lacramioara Imparatu de la Liceul Teoretic Baile Govora dar si celorlalti colegi participanti, atat de la scoala gazda cat si de la scolile din imprejurimi. Din partea ISJ Valcea a participat d-na insp. Mariana Georgescu. Fara indoiala, atractia zilei a fost finala Cupei "Dr. Zorileanu" la fotbal, castigata de echipa de la Scoala cu clasele I-VIII Bunesti. Cei mai buni dintre cei buni au primit din partea d-lui primar Mihai Mateescu medalii si diplome. Felicitari pentru reusita si celorlalti participanti si sa ne revedem cu bine la urmatoarea editie.
CUPA "DR. ZORILEANU" - Editia a VII-a, 05.04.2012
Seria de conferinte publice de prezentare a metodei Sahaja Yoga „Cunoaste-te pe tine insuti!” a continuat cu un nou eveniment la Baile Govora, duminică 8 aprilie, ora 12.00, in Sala de conferinte a Primăriei.
In program:
  • Prezentarea metodei de meditatie Sahaja Yoga;
  • Experienta Realizării Sinelui;
  • Recital de muzică indiană devotionala, genurile bhajan si qawwali, sustinut de formatia Nirmal Bhakti.
Programul public a fost sustinut de Asociatia Culturala Sahaja Yoga. Sculpturile care apar in decor sunt creatia unui sahaja yoghin-sculptor din Braila.
CONFERINTA PUBLICA DE PREZENTARE A METODEI SAHAJA YOGA
Toate drepturile rezervate - Primaria Orasului Baile Govora, 2017 - primaria@primaria-baile-govora.ro
Site-ul este optimizat pentru Internet Explorer vers. 8 sau mai mare, Mozilla Firefox, Google Chrome si Adobe Reader 9.x sau mai mare
Google
Localitatea Nadarzyn din Polonia, infratita cu Baile Govora
Primaria orasului Baile Govora