Baile Govora - o oaza de liniste si sanatate
Pensiunea "Maria Mesteru" Baile Govora. Detalii ...
Pensiunea "Sfanta Maria" Baile Govora. Detalii ...
Vila "Lili" Baile Govora. Detalii ...
Vila "Iris" Baile Govora. Detalii ...
Pensiunea "Dalli" Baile Govora. Detalii ...
Pensiunea
Pensiunea "Vyki" Baile Govora. Detalii ...
Toate drepturile rezervate - Mihai Mecu - Compartimentul IT, Proiecte si Programe Primaria Orasului Baile Govora, 2010, mihai.mecu@primaria-baile-govora.ro
Site-ul este optimizat pentru Internet Explorer vers. 8 sau mai mare, Mozilla Firefox, Google Chrome si Adobe Reader 9.x sau mai mare
Google
De Mos Nicolae, copiii isi pregatesc ghetutele in noaptea de 5 spre 6 decembrie, iar cei care au fost cuminti primesc de la Mosu’ dulciuri si cadouri, iar cei neascultatori primesc cate o nuielusa. Mosul are o carte magica scrisa de spiridusii care au cutreierat prin lume tot anul si stie deci despre fiecare cum s-a purtat in timpul anului. Cati dintre noi nu asteptam cu emotie dimineata de 6 decembrie pentru a ne uita daca Mos Nicolae a lasat ceva in ghetele pregatite de cu seara? Mos Nicolae este prima sarbatoare importanta din anotimpul de iarna si de aceea o asteptam cu atata drag toti. Cu siguranta ca toti ne dorim ca sa gasim ceva frumos si dragut in ghetute, dar daca Mosu’ a fost prea ocupat si nu a avut timp sa treaca pe la toti, atunci nu te intrista si pune-ti un zambet pe buze si ureaza ceva frumos celor dragi. Alege sa trimiti prietenilor tai un mesaj de Mos Nicolae cu un text plin de bucurie si astfel vei imparti din bucuria sarbatorilor de iarna cu cei pe care ii ai dragi. LA MULTI ANI, MOS NICOLAE!
SARBATOARE ROMANEASCA DE ZIUA NATIONALA PE 1 DECEMBRIE 2012
1918 - 2012

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI SARBATORITA SI LA BAILE GOVORA
1 Decembrie 2012

1 decembrie este Ziua Nationala a Romaniei, potrivit Constitutiei din 1991, articolul 12, alineatul 2. Aceasta zi a fost adoptată anterior, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de presedintele Ion Iliescu si publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, fiind o sărbătoare publică a Romaniei.

La 1 decembrie 1918, Adunarea Natională de la Alba Iulia, constituită din 1228 delegati si sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colturile Ardealului si Banatului, a adoptat o Rezolutiune care consfinteste unirea tuturor românilor din Transilvania si întreg Banatul (cuprins între râurile Mures, Tisa si Dunăre) cu România.

Ziua de 1 decembrie 1918 marchează bilantul luptei românilor pentru întregire statală, care vine să încununeze precedentele actiuni ale fratilor din Basarabia (27 martie 1918) si Bucovina (15/28 noiembrie 1918). Poporul român a valorificat conjunctura internatională creată în urma Primului Război Mondial si a stiut să se afirme în contextul miscării de eliberare a popoarelor si al victoriei principiului nationalitătilor în Europa.

Ziua Nationala a fost sarbatorita si in orasul Baile Govora, ca de altfel in fiecare an, la noul monument ridicat in centrul orasului in memoria eroilor cazuti la datorie, intr-o atmosfera de sarbatoare. Evenimentul a fost onorat de prezenta prefectului judetului Valcea si a unor consilieri judeteni. Alaturi de oficialitatile locale, primarul orasului si consilieri locali, au participat conducatori ai unor institutii publice locale, cadre didactice, elevi, parinti, veterani de razboi, turisti, preoti, reprezentanti ai politiei si jandarmeriei locale.

Autoritatile locale au oferit celor prezenti un frumos program artistic care s-a incheiat cu Hora Unirii.


IMPLEMENTAREA SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL CALITATII ISO 9001:2008
 
In perioada 8 - 9 noiembrie 2012 a avut loc la Brasov cea de-a cincea editie a FAR™ | Forumul Administratiei Romanesti, cu tema "Administratia locala de la abilitate politica la inteligenta manageriala". Organizat de catre Revista Romana de Administratie Publica Locala, evenimentul s-a adresat celor care lucreaza sau sunt implicati in administratia locala, precum si celor care sunt interesati de ceea ce se intampla in aceasta sfera a administratiei publice. Pornind de la premisa ca autoritatile locale sunt singurele care pot demonstra viabilitatea descentralizarii, editia a V-a a FAR™ a fost conceputa ca argument in favoarea managementului performant.
Revista a identificat autoritati locale cu management eficient, orientat spre dezvoltare, deschis spre inovare si cu potential de a creste sursele proprii de venituri si a invitat functionari publici si alesi locali cu proiecte de succes, specialisti cu experienta in management public, precum si alti actori cointeresati sa isi prezinte experienta cu privire la douasprezece teme de actualitate. Impartasind viziunea organizatorilor, potrivit careia impartasirea experientei nu poate sa produca decat plusvaloare si sa creeze premisele demonstratiei imbatabile ca administratia publica locala este competenta, Primaria Orasului Baile Govora s-a alaturat participantilor prin domnul Bogdan Dumitrica, viceprimar, care participat la dezbateri.

Seara zilei de 9 noiembrie 2012 a reprezentat un prilej de sarbatoare pentru administratia publica locala din Romania. Revista Romana de Administratie Publica Locala a organizat la Brasov cea de-a doua editie a Galei Administratia Locală la Inaltime, eveniment ce a reunit peste 100 de participanti, printre care cei mai de seama reprezentanti ai administratiei publice locale din tara.
Dintre toti primarii Romaniei, care merita respect in virtutea respectului pentru cetatenii care i-au ales, unii se remarca an de an prin originalitate, perseverenta si inteligenta. Pe acestia Revista si-a propus sa îi evidentieze si sa îi premieze pentru eforturile de modernizare a localitatilor.

In cadrul Galei, au fost decernate premii la nivel regional si national, diferentiat pe tipuri de unitati administrativ-teritoriale, precum si trei premii speciale. Indiferent de premiu, Revista a apreciat in primul rand competentele manageriale ale castigatorului si abilitatea de a rezolva, uneori in mod inovator, problemele comunitatilor locale, evenimentul desfasurandu-se in cadrul FAR™ | Forumul Administratiei Romanesti, editia a V-a, cu tema "Administratia locala, de la abilitate politica la inteligenta manageriala". 

Astfel, dl. Mihai Mateescu, Primarul orasului Baile Govora a castigat titlul "Cel mai bun primar de oras din Regiunea Sud Vest Oltenia", rasplatind astfel eforturile proprii, ale Consiliului Local Baile Govora dar si ale intregii echipe din cadrul institutiei.
FESTIVALUL SI CONCURSUL NATIONAL "SE PLIMBA TOAMNA PRIN GRADINI" BAILE GOVORA
Sambata 17 noiembrie 2012, Liceul Tehnologic din orasul Baile Govora a fost gazda Festivalului si Concursului National "SE PLIMBA TOAMNA PRIN GRADINI". La eveniment au participat elevi din ciclul preprimar, primar si gimnazial de la gradinite si scoli din judetul Valcea, dar, in concurs au fost prezentate si lucrari ale elevilor din mai multe judete din tara. Dupa cuvantul de deschidere rostit de organizatorul festivalului, d-na ed. Georgeta Patru, a urmat prezentarea "Album de toamna" si un program artistic care a cuprins un targ de toamna si o suita de cantari si dansuri populare. La concursul pe sectiuni, prezentare PowerPoint, prof. Camelia Gheorghe-Pavelescu a prezentat materialul "Noi cei din linia intai ... Slefuitori de suflete". Elevii au realizat o serie de desene si picturi pe tema "Toamna" care au fost jurizate cu exigenta sun conducerea presedintelui juriului Sergiu Plop. Dupa festivitatea de premiere, participantii au fost invitati la o plimbarea in parcul balnear din statiune, de curand reabilitat in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene.
PRIMARUL ORASULUI BAILE GOVORA PREMIAT LA GALA APL.H BRASOV, 8-9 NOIEMBRIE 2012
PROGRAMUL MANIFESTARILOR DEDICATE ZILEI NATIONALE A ROMANIEI
1 Decembrie 2012

12.00    Cuvantul de deschidere rostit de primarul orasului Băile Govora

12.15    Tedeum sustinut de Parohia orasului Baile Govora

12.30    Inmanarea atestatelor de cetateni cu drepturi depline tinerilor care au implinit varsta majoratului in anul 2012

12.45    Alocutiuni ale invitatilor

13.00    Depunerea de coroane

13.15    Program artistic sustinut de elevii Liceului Tehnologic din orasul Băile Govora si
           Ansamblul artistic "Florile Govorei"

14.00    Defilarea plutonului de jandarmi din garnizoana Ramnicu Valcea

Primaria orasului Baile Govora va invita in ziua de 1 decembrie 2012, in centrul orasului, la Monumentul Eroilor, sa sarbatorim impreuna Ziua Nationala, in cadrul unui complex de manifestări intitulat generic ”Sarbatoare Romaneasca de 1 Decembrie”.
REABILITAREA INFRASTRUCTURII TURISTICE A STATIUNII BALNEARE BAILE GOVORA APROAPE DE FINAL
Vineri, 19 octombrie 2012, la Primaria Orasului Baile Govora, a avut loc un moment istoric pentru comunitatea locala. Dupa mai bine de 15 ani, infrastructura turistica a statiunii incepe din nou sa capete contur gratie proiectului "Reabilitarea infrastructurii turistice a statiunii balneare Baile Govora, judetul Valcea", finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013 si implementat de Unitatea Administrativ-Teritoriala Baile Govora in cadrul Axei 5, Domeniul Major de Interventie 5.2. "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice". Astfel, cu incepere de la ora 11:00, intr-o sala de consiliu neincapatoare pentru o prezenta numeroasa, primarul orasului, dl. Mihai Mateescu a anuntat finalizarea lucrarilor in cadrul proiectului mai sus mentionat, multumind totodata tuturor factorilor implicati in implementarea acestui proiect: constructor (prin dl. Dan Nitu - SC Damila SRL, SC Consrep Construct SRL, SC Cosmochim SRL), firmei de dirigentie (prin dl. Flamanzeanu Constantin - SC ConsDrum SRL), proiectantului (prin dl. Mihai Luca, - SC Luka Way SRL), echipei de implementare (Mihai Mecu - manager de proiect, Mihaela Radut-Fota - responsabil financiar, Cristinel Gugu - responsabil juridic, Elena Calinoiu - responsabil promovare si Mircea Constantinescu, Nicusor Pausescu, Cornelia Banu, Gabriel Mitrache - responsabili tehnici). In acelasi timp au fost aduse multumiri Consiliului local al orasului Baile Govora, reprezentantilor Inspectoratului de Stat in Constructii Valcea, reprezentantilor CJ Valcea (dl. vicepresedinte Bogdan Pistol si presedintelui Comisiei de buget-finante dl. Costi Radulescu) precum si mass-mediei valcene prezenta la eveniment. De asemenea, au mai participat reprezentanti ai institutiilor publice de pe raza orasului Baile Govora (biserica, politie, scoala), cetateni ai localitatii precum si reprezentanti ai unor institutii de prestigiu din judetul Valcea: Directia Generala de Asistenta si Protectie Sociala Valcea, Casa de Pensii Valcea, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice Valcea.
In discursul sau, primarul orasului Baile Govora a tinut sa arate impactul pozitiv pe care acest proiect il va avea pentru comunitate in dezvoltarea turismului alaturi de alte proiecte pe care administratia publica locala le deruleaza.
Managerul de proiect, dl. Mihai Mecu, a facut o scurta prezentare a obiectivelor realizate prin acest proiect: reabilitarea parcului balnear (fantana arteziana, chioscul fanfarei, construirea unui miniamfiteatru in aer liber, amaneajarea tuturor spatiilor verzi), amenajarea unui traseu de cura balneara catre localitatea componenta Curaturi, regularizarea paraului Hinta si construirea de alei pietonale catre izvoarele minerale. Realizarile acestui proiect sunt promovate printr-un alt proiect, finanatat prin POR 2007-2013 pe care, de asemenea, administratia publica locala il implementeaza, a mai precizat domnia sa.
In alocutiunile lor, invitatii, reprezentanti ai institutiilor publice ale judetului Valcea, au fost profund impresionati de modul in care acest proiect a evoluat, de rezultatele sale si au asigurat tot sprijinul, in continuare, la trendul ascendent pe care statiunea Baile Govora il are de cativa ani.
Participantii au fost invitati sa viziteze amplasamentele cu obiectivele proiectului iar la intrarea in parcul balnear a fost taiata panglica inaugurala de catre primarul orasului Baile Govora, dl. Mihai Mateescu si dl. Dan Nitu, directorul general al SC Damila SRL.
Interventiile asupra infrastructurii turistice din statiunea Baile Govora au urmarit sa adauge spatiilor actuale existente o „agresivitate” care sa incite turistul, sa-l atragă, sa-i starneasca interesul si curiozitatea. Finalizarea lucrarilor adauga poveste locului si acea dimensiune spirituala care implineste dimensiunea istorica, deja pregnanta, a Parcului Central.
In continuare, proiectul a intrat in ultima etapa - desfasurarea campaniei de promovare si marketing, atingandu-se astfel obiectivul general al acestuia: imbunatatirea vizibilitatii statiunii Baile Govora ca destinatie de succes pentru practicarea turismului (balnear, cultural, monahal, de agrement, de aventura, de afaceri, etc.), turismul local reprezentand factorul principal care stimuleaza dezvoltarea economica a orasului Baile Govora, judetului Valcea si a Regiunii Sud-Vest Oltenia, intr-o maniera in care bogatiile sale naturale, culturale si de patrimoniu sa fie in egala masura apreciate in prezent si pastrate pentru generatiile viitoare, prin respectarea principiilor dezvoltarii durabile si protectiei mediului. Promovarea statiunii, cu materiale tiparite, filme de prezentare sau pe Internet, ca destinatie de succes in turism va duce la o crestere economica la nivelul localitatii, prin infiintarea de noi firme locale si dezvoltarea celor existente.
RAPORTUL ANUAL AL PROGRAMULUI OPERATIONAL REGIONAL 2007-2013 PE ANUL 2011
Marti 6 Noiembrie 2012, orasul Baile Govora a fost reprezentat de catre dl. Mihai Mateescu - primar si dl. Mihai Mecu - consilier in cadrul compartimentului IT, proiecte si programe la prezentarea si dezbaterea Raportului pe anul 2011privind implementarea Programului Operational Regional in Romania. Evenimentul a avut loc in sala de conferinte "Nicolae Iorga" din cadrul Hotelui Rin Central Bucuresti. Din partea MDRT au participat dl. Marcel Bolos - secretar de stat si dl. Catalin Surdeanu - director general adjunct al AM POR. Printre altele, acestia au mentionat ca România a absorbit 786 milioane euro prin Programul Operaţional Regional (POR), gestionat de Ministerul Dezvoltării, dar echivalentul a aproape 40% din această sumă reprezintă fonduri supuse unor corecţii financiare, interne sau din partea Comisiei Europene.
Cu acest prilej, mai multi reprezentanti ai administratiilor publice locale si din mediul privat au ridicat diverse probleme cu care se confrunta in implementarea proiectelor in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013. Mai multe detalii pe http://www.mdrt.ro/comunicare/presa/comunicate/por
 
Arhiva principalelor evenimente desfasurate in anul 2011 poate fi accesata aici:
Pagina 1 | Pagina 2
Arhiva principalelor evenimente desfasurate in anul 2012 poate fi accesata aici:
Pagina 1 | Pagina 2 | Pagina 3 (Zilele Orasului Baile Govora) | Pagina 4
Localitatea Nadarzyn din Polonia, infratita cu Baile Govora
Primaria orasului Baile Govora