CULTURA

            Valentin DOLFI - poet
"Poezia mea, este biografia mea"


Baile Govora - o oaza de liniste si sanatate
Google
Primaria Orasului Baile Govora, prin compartimentul de proiecte si programe care gazduieste Centrul de Informare Turistica, doreste sa vina in sprijinul agentilor economici care activeaza in domeniul turismului, proprietari de pensiuni turistice si hoteluri din Baile Govora si zona adiacenta.
In acest sens, toti cei interesati de promovarea gratuita pe site-ul primariei a ofertelor si produselor turistice proprii, sunt rugati sa contacteze Centrul de Informare Turistica care functioneaza in cadrul compartimentului proiecte si programe din Primaria Orasului Baile Govora la urmatoarea adresa:

Centrul de Informare Turistica
Baile Govora
str. Tudor Vladimirescu, nr. 75-77, camrea 1, parter
judetul Valcea
Telefon:    0250 770 460, interior 15
0728 28 63 27
Persoana de contact: Mihai Mecu

e-mail:        primaria@primaria-baile-govora.ro
           mihai.mecu@primaria-baile-govora.ro

Astfel, ne propunem sa realizam o baza de date cu toate structurile de primire turistica (hoteluri, vile, pensiuni turistice) precum si cu cele de alimentatie publica (restaurante, alte posibilitati de servire a mesei). Odata creata aceasta baza de date ea va fi facuta publica prin intermediul acestui site, oferind celor interesati posibilitatea de a alege o pensiune sau un hotel in Baile Govora.
Mai jos, se poate descarca o macheta cu toate informatiile necesare, pe care, cei interesati de promovare, sa ni le ofere pentru a realiza baza de date. Acestea vor contine informatii cu privire la: numarul de locuri de cazare, gradul de confort, dotari, posibilitati de agrement etc. De asemenea, daca doriti sa publicam si imagini din exteriorul sau interiorul structurii de cazare, va stam la dispozitie. Pentru completarea electronica a machetei aveti nevoie de Adobe Reader.

Promovarea se va realiza gratuit pe site-ul institutiei.

Fisa - Macheta pentru realizarea bazei de date a structurilor turistice
Toate drepturile rezervate - Primaria Orasului Baile Govora, 2017 - primaria@primaria-baile-govora.ro
Site-ul este optimizat pentru Internet Explorer 8 sau Mozilla Firefox si Adobe Reader 9.x
Valentin Dolfi - Blog
Preotul si arheologul
Gheorghe Petre-Govora

Sinteza biobibliografica. Aici...
Pensiunea "Maria Mesteru" Baile Govora. Detalii ...
Pensiunea "Sfanta Maria" Baile Govora. Detalii ...
Vila "Lili" Baile Govora. Detalii ...
Pensiuni turistice in Baile Govora
Vila "Iris" Baile Govora. Detalii ...
Pensiunea "Dalli" Baile Govora. Detalii ...
Parintele Gheorghe Petre-Govora a incetat din viata vineri 2 martie 2012 la varsta de 102 ani. Va ramane o legenda vie pentru toti cei care l-au cunoscut si apreciat pentru munca sa, gesturile sale de adanca noblete dar mai ales pentru colectia impresionanta de arheologie si carte veche donata muzeului din Baile Govora. Ceremonia funerara va avea loc la biserica din Govora Sat, duminica 4 martie 2012, incepand cu ora 13:00.
Dumnezeu sa te odihneasca in pace, parinte!


O sinteza biobibliografica a preotului si arheologului Gheorghe Petre-Govora, realizata de dl. Valentin Dolfi cu prilejul sarbatoririi centenarului preotului, puteti citi aici.
Localitatea Nadarzyn din Polonia, infratita cu Baile Govora
Primaria orasului Baile Govora
LANSARE DE CARTE - VALENTIN DOLFI
Poetul Valentin Dolfi, bibliotecar la Biblioteca publica "Alexandru Iliescu" din orasul Baile Govora, a lansat in data de 24 noiembrie 2016 lucrarea "Repertoriului descoperirilor monetare de pe teritoriul judetului Valcea", la Muzeul Judetean de Istorie “Aurelian Sacerdoteanu” Valcea.

"Moneda a fost si este în centrul atentiei comunitatilor umane, fiind atat un instrument economic, cat si unul de prestigiu. Ea poate fi considerata o oglinda a societatii, oferind indicii esentiale referitoare la viata spirituala si materiala. Factorii de schimbare din societate pot fi identificati si întelesi prin intermediul monedei, aceasta fiind un adevărat barometru socio-politic.
Până în prezent, cercetarea numismatică a progresat semnificativ, extrăgând informatii din ce în ce mai variate si complexe, realizarea unei cercetări coerente fiind dependentă de elaborarea unor repertorii dedicate descoperirilor monetare care să fie cât mai exhaustive. Desi indispensabile, repertoriile sunt destul de dificil de realizat, implicând o muncă migăloasă si intensă. Problema repertorierii descoperirilor monetare si a elaborării unor baze de date unitare pentru spatiul european este de mare actualitate, fiind un deziderat asumat de întreaga comunitate a cercetătorilor din domeniul numismatic.
Trebuie să remarcăm efortul deosebit al domnului Valentin Dolfi, derulat pe parcursul mai multor ani, depus în scopul realizării repertoriului descoperirilor monetare de pe teritoriul judetului Vâlcea. Considerăm că editarea unui astfel de volum se impunea, mai ales în contextul înmultirii descoperirilor de monedă în arealul judetului Vâlcea. Lucrarea adună un ansamblu vast de informatii pornind de la identificarea tipologică a monedelor si mergând până la prezentarea contextului în care a fost făcută descoperirea. Informatiile colectate si structurate în această lucrare creează o imagine relevantă asupra fenomenului prezentei monedei antice si medievale într-un spatiu extrem de important în ansamblul zonei nord-dunărene.
Îl felicităm pe domnul Valentin Dolfi pentru initiativa domniei sale si îi dorim mult succes în dezvoltarea si completarea repertoriului atât de necesar cunoasterii realitătilor numismatice si istorice manifestate pe teritoriul judetului Vâlcea."

Lector univ. dr. Silviu I. Purece (Facultatea de Istorie și Patrimoniu a Universității "Lucian Blaga" Sibiu)

Imagini de la lansarea cartii puteti urmari aici ...