Baile Govora - o oaza de liniste si sanatate
Toate drepturile rezervate - Primaria Orasului Baile Govora, 2017 - primaria@primaria-baile-govora.ro
Site-ul este optimizat pentru Internet Explorer 8 sau Mozilla Firefox si Adobe Reader 9.x
Asezata intr-un cadru natural pitoresc, in imediata apropiere a parcului balnear, la doi pasi de centrul statiunii Baile Govora, pensiunea "Vyki" este locul ideal de a petrece o vacanta de neuitat. Pensiunea dispune de toate conditiile si facilitatile pentru un turism civilizat. Turistii care doresc sa faca tratament in statiune pot merge la una din bazele de tratament aflate in imediata apropiere a pensiunii.
Pensiunea dispune de 5 camere duble, din care 3 camere cu grup sanitar comun si 2 camere cu grup sanitar propriu, incalzire centrala, cablu TV, terasa, loc amenajat pentru gratar si parcare. Tarifele sunt negociabile, in functie de sezon si numarul de zile de innoptare. Baile Govora este singura statiune din Romania unde raportul dintre aeroionii pozitivi si cei negativi este egal cu 1. Statiunea Baile Govora este considerata una dintre cele mai bogate statiuni in ape iodurate si bromurate din lume, a doua din Europa.

PENSIUNEA "VYKI" - P.F.A. MERLOI ALEXANDRU BAILE GOVORA
Statiunea este renumita pentru varietatea si caracterul terapeutic al proprietatilor apelor, fiind unica statiune din tara in care se afla ape minerale cu o compozitie chimica diferentiata, ape sarate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, crenoterapie cu ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice si magneziene.
Statiunea detine numeroase facilitati si instalatii de tratament: bai calde cu ape minerale iodurate si sulfuroase, bai cu esenta de brad, dus subacval, bai cu bioxid de carbon, pneumoterapie, electroterapie, hidroelectroterapie, inhaloterapia, kinetoterapie, masaj, ce ajuta la tratarea multiplelor afectiuni, de la afectiuni respiratorii pana la afectiuni reumatismale si neurologice.
In imprejurimile statiunii Baile Govora si pe meleagurile valcene se afla peste 300 de monumente istorice si de arta, de la tezaure neolitice, la vestigii dacice si romane si necropole paleocrestine.
Statiunea se afla intr-o zona cu numeroase obiecte de cult: Manastirea Govora, Manastirea Dintr-un Lemn, Manastirea Surpatele, spre Horezu (Manastirea Horezu, Manastirea Bistrita, Arnota) iar spre defileul Oltului (Manastirea Cozia, Turnu, Stanisoara) au dus la o adevarata dezvoltare a turismului monahal.
Exista multe oportunitati de recreere: plimbari in parc, festivalul folcloric "Florile Govorei" - anual in luna iulie, precum si "Sarbatoarea capsunului" - anual in luna mai, vizitarea municipiului Rm Valcea si a muzeelor importante, precum si colectiei de arheologie si arta "Gheorghe Petre" (Govora).
Statiunea Baile Govora datorita asezarii sale, inconjurata de dealuri acoperite cu paduri de fag, stejar si pini ofera turistilor un aer curat, un bioclimat cu veri racoroase si ierni blande.


Cai de acces

Acces rutier:
Bucuresti - Pitesti (A1) - Ramnicu Valcea (DN 7) - Baile Govora(DN 67).

Acces feroviar:
Gara Govora sau Gara Ramnicu Valcea pe linia Piatra Olt, apoi curse auto pana in statiune.

Cele mai apropiate aeroporturi:
Aeroportul Craiova la 110 km, aeroportul Sibiu - 100 km, Bucuresti - 200 km.

Distante catre principalele orase din zona:
- Pitesti - 80 km.
- Sibiu - 120 km.
- Craiova - 150 km.
- Bucuresti - 200 km.
- Brasov - 210 km.
- Tg. Jiu - 100 km.


Pentru rezervari si detalii suplimentare:

Alexandru MERLOI
str. Tudor Vladimirecsu, nr. 188
Baile Govora, jud. Valcea
Telefon     0250 770 166
Mobil        0735 171 905

www.primaria-baile-govora.ro/vyki.html
E-mail primaria@primaria-baile-govora.ro
Alexandru MERLOI
str. Tudor Vladimirecsu, nr. 188
Baile Govora, jud. Valcea
Telefon     0250 770 166
Mobil        0735 171 905
Localitatea Nadarzyn din Polonia, infratita cu Baile Govora
Primaria orasului Baile Govora